BACK TO SCHOOL

Ćao. Današnja tema posta će biti "Back to school". Pričaćemo kako da se pripremite za školu.





Kupovina;

-Što se tiče kupovine, svake godine nam treba nešto za školu. Novi ranac, sveske, pernica itd. Dobro, ne moramo baš svake godine ranac da kupujemo ako nam valja ovaj stari od prošle godine. Sad ću vam reći par saveta pre kupovine novih stvari za školu:
  1. Dan pred kupovine stvari, zavirite u svojoj kući/stanu šta vam treba ove školske godine. Možda imate očuvane sveske gde ne piše ništa, i možete da ih iskoristite za ovu godinu. 
  2. Otiđite na razne sajtove. Ne mislim na sajtove iz Amerike itd, već od nekih prodavnica kojih ima u vašem gradu. Možete videti cene, akcije i stvari koje su vam potrebne. Uzmite veliki papir ili notes da zapišete prvo prodavnicu, i onda šta uzimate odatle i kolika je cena. Ali kad sve napišete pitajte roditelje da li mogu to sve da vam priušte. Vidite ako ne mogu sve da vam priušte, odbacite neku stvar, koja vam nije odmah hitno potrebna. Evo kako bi trebalo da napišete na papiru, notesu ili bilo gde drugde da ne zaboravite i ne izgubite(moj vam je predlog u beleške na telefonu, jer telefon je uvek uz vas)(Ida ovo se tiče za rančeve, ali što se tiče pribora, pročitajte u nastavku)
  3. Za pribor, možda nema sajtova. Za to možete posetiti od nekih prodavnica u kom ima pribora, Facebook, Twitter, Instagram ili bilo gde. Ako vam ne piše cena, vi ih u inboxu pitajte kolike su cene i da li su na stanju u vašem gradu u toj prodavnici. A kad kažem pribor, dole pod brojem 5 možete videti za sveske. Kao što sam rekla u primeru pod broj 1, vidite da li imate gumice za brisanje, bojice, flomastere itd. Ako nemate, uzmite i napravite chek listu onog što vam treba i kad uzmete samo precrtajte da se ne biste zbunili.
  4. Osim pribora koji nam je potreban u školi, u kupovini zauzimaju mesto patike i neka nova garderoba. Što se tičce patika i garderobe možete isto naći na sajtovima. Ali pazite, neke prodavnice što možda želite posetiti nemaju sajtove. Ako imaju Facebook i Instagram pogledajte i pitajte ih da li imaju vaš broj i kolika je cena, ako već ne piše.
  5. Za sveske što će vam biti potrebne, pre kupovine napišite koliko vam treba velikih svesaka na linije i na kockice, i koliko vam je potrebno malih svesaka na linije i kocke, da ne bude kad nađete sveske da razmišljate koliko vam treba na kocke, a koliko na linije ili prazne.
-Sada ću vam napisati šta vam treba za koji predmet:
  • Pribor za likovno: drvene bojice, flomasteri, tempere, vodene bojice, voštane bojice, kolaž-papir, plastelin, glinamol, slikarske četkice, makaze sa zaobljenim vrhom, selotejp, lepak za papir, blok za crtanje i kesa za blok.

  • Pribor za pisanje: grafitne olovke, gumica, rezač (sa rezervoarom), penkalo, patrone, brisač, korektor, patent olovka, mine za olovku, markeri, pero i tuš,

  • Pribor za matematiku: šestar, lenjiri, uglomer, digitron

  • Oprema za fizičko: patike, majica, šorc, torba za opremu.

  • Razno: globus, stona lampa, trenerke, kišna kabanica, novčanik, Blokče za zapisivanje važnih informacija, fascikle.

  • Pernica – u ponudi su pune i prazne pernice, pa ćete u dogovoru sa detetom i u zavisnosti od potreba odabrati pravu. Vodite računa o kvalitetu – pernica je u upotrebi svakog dana i tokom cele nastave, i loš kvalitet će se brzo pokazati. Nemojte zaboraviti ni na ukupnu težinu školske torbe pa zato izbegavajte preteške pernice.

  • Uvijači i nalepnice za sveske i udžbenike. Savet: vodite računa o dimenzijama udžbenika. U prodaji se mogu naću uvijači prilagođeni udžbenicima različitih izdavača.

Outfit;

-Što se tiče outfita, protrudite se da budete što u lepšem i pristojnom. Ne mora to da bude baš specijalno, eksperimentištite, igrajte se sa modom i odećom. Probajte da to što ste izabrali od odeće, da vam bude udobno.  Za leto ste navikli da nosite šorceve, croptop majice, japanke, ali jako bi bilo glupo da prvog dana škole obučete/obujete tako nešto. 

Outfiti za dečake;


Outfiti za devojčice/ke;















DIY;

-Znam da neki od vas imaju sveske kući, ali kupuju nove zato što im se ove ne sviđaju. Zašto bacati pare za nove sveske, kad možete da svesku lepo dizajnirate po svom ukusu i stilu. Na YouTubeu ima preko stotinu DIY videa kako da svoje sveske, učinite lepšim.
A eto vam još ideje, kad vam je dosadno pogledajte ove videe i još na youtubeu i zavrnite rukave.

Kutak za učenje;

-Pošto za leto nemate šta da radite, otiđite u neku prodavnicu u pokupujte stvari za mesto gde ćete provoditi jedan deo dana, učeći. Stvari za vaš kutak možete naći na https://jysk.rs/ i https://uradi-sam.rs/ . Imate lep asortiman u tim prodavnicama. Cene su jeftine i mislim da ćete uživati u kupovini. Ali samo da vam kažem(ko ne zna) ako vam je kutak veliki stavite stvari, ali ako vam je mali bolje manje stvari jer se nećete koncentrisati na zadatke ako imate milion nepotrebnih stvari pored sebe.
Evo vam par stvari koji bi ukrasili vaš kutak

Jysk;




I to je sve što se tiče današnjeg posta. Sledeći post koji izlazi prekosutra biće isto na temu škole, ali savete neke za učenje i organizaciju. Ćao👋👋👋




0 Коментари