Ko su tinejdžeri?


Mnogi roditelji jednostavno nisu spremni na promjene koje donosi odrastanje djece, odnosno period prelaska iz dječje u tinejdžersku dob, koji nastupa između 9. i 12. godine života. Nekada se tinejdžerska dob računala od 13. godine nadalje, ali danas se neka djeca već u dobi od 9 godina počinju zanimati za “odrasla” društvena i emocionalna pitanja i probleme te prolaze kroz velike fizičke i mentalne promjene.Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da djeca ulaze u pubertet tri mjeseca ranije svakih 10 godina. Osim toga, produbljuje se i tzv. jaz zrelosti između dječaka i djevojčica jer djevojčice u pubertet ulaze ranije i ranije iz njega izlaze.


Postoje razne vrste tinejdzera,od onih koji su dobri do onih koji su losi.Kad postanes tinejdzer imas mnogo muka.Kod devojcica je to da imaju PMS,prve ljubavi.




Kul i društvo


Kad postanes tinejdzer moras da biras sebi pravo drustvom koji ce biti uvek tu uz tebe i nikad te nece izdati.Na početku, da pokušamo da razjasnimo ko su ti popularni tinejžeri - oni koji se ponašaju kao da su stariji nego što zapravo jesu, druže se isključivo sa atraktivnim vršnjacima, a prijatelji ih doživljavaju kao “kul”.
Neki tinejdzeri postaju lenjivci,ne uce,psuju....

Muzika

Kad je rec kod muzike,deca slusaju muziku od narodnjaka do repa i do stranih do domacih.Vole glasnu.Tinejdzeri slusaju Jelenu Karleusu,Svetlanu Cecu Raznatovic,Mimi Mercedez,Jalu Brata,Bubu Corelija itd...Naravno neki roditelji su strogi da cak i ne daju da se slusaju oni,a neki ne.Naravno ima onih roditelja koji se zacude kad cuju sta njihova deca slusaju


I to bi bilo to za današnji post. Ako vam se svideo podelite ga i učlanite se u grupu Čitalaca.Ćaoo👋👋👋


0 Коментари